FAQ

Nedan finner ni några svar på frågor som ofta kommer till oss. Har ni andra frågor så maila oss på info@skogsrojet.se

 

Hur hanterar vi spelningsförfrågningar?

 • Vi har frågan om det är rätt att maila till info@skogsrojet.se med sin spelförfrågan, ja det är rätt väg. Vi hanterar spelförfrågningar på följande sätt. Spelförfrågningar hanteras därefter av Skogsröjets bandbokningsteam som sedan för en vidare dialog med banden/artisten som är intressanta för spelning på Skogsröjet. Det är glädjande att intresset är så stort att få spela på Skogsröjet. 

Vad finns det för boendemöjligheter?

Det finns flera olika sorters boende beroende på vad man är sugen på. För den vane camparen finns tre sorters camping. Campingarna är gräsytor vilket kan betyda att det kan bli väldigt lerigt vid regn samt väldigt dammigt vid ihållande sol.

Familjecampingen:

Som ligger bredvid festivalområdet. Platserna kostar lite mer och här kan man både tälta och ha husvagn/buss/husbil.

Festivalcampingen:

Denna camping ligger precis intill festivalområdet och det tar bara någon minut att gå mellan området och campingen. Här är det bara tält som gäller.

Stora-campingen:

Denna camping ligger ca 700 meter från festivalområdet och här finns MC, Buss, Husvagn och husbilarna. Här finns även två mat-vagnar för att inte låta besökarna gå hungriga.

Är man en lite mer ”lyx festivalbesökare” är hotell, vandrarhem eller liknande grejen för er. Det finns ett vandrarhem i Rejmyre. Vill man bo där under festivalen får man vara ute i god tid. Vill man istället bo på hotell så är det Finspång (27 km) eller Norrköping (30 km) som gäller.

Vill man istället bo hemma hos någon som hyr ut boenden i Rejmyre så ska man kolla in våra facebook sida där privatpersoner lägger ut om boende till som tätt.

Man får absolut ha med sig egen alkohol till campingen men tänk på att hjälpa till med renhållningen. Marken ni campar på kommer att användas till mat till djuren. Snälla hjälp oss att hålla rent.

Måste man ta sig till festivalen med bil?

Nej det behöver man inte. Det kommer gå både hyrda bussar och vanlig lokalbuss till festivalen. För mer info om bussar kolla in Festivalinfo/Ta dig till festivalen.

Det finns även en aktiv grupp som heter skjutsgruppen som jobbar med att länka ihop personer som vill samåka. Kolla in dem på skjutsgruppen.nu

Parkeringsmöjligheter:

Det finns parkeringsplatser runt om i hela Rejmyre, det är bara att följa skyltar och den personal som har hand om parkeringen. Priset för parkering är 100 kr och betalas kontant.

Tåg/buss förbindelser:

Kan man bo i staden och snabbt ta sig till festivalen?

 • Närmaste tågstation är i Norrköping. Här tar man sedan buss eller taxi till festivalen. En normaldag tar det ca 30 minuter att åka från Norrköping till Rejmyre.

Festivalbussen:

 • Under festivalen kommer det att finnas en festivalbuss som rullar runt i Rejmyre. Denna buss går mellan de parkeringar som är belägna längs bort från festival området, ner till stora-campingen och sedan ner till festivalområdet. Bussen kommer att rulla varje hel och halv timme så länge behovet finns. Bussen kostar 20 kr enkel resa och betalas kontant eller med swish på bussen. Ett jätte bra hjälpmedel för er som har mycket packning att bära på

Finns affär i anslutning till festivalen?

 • Ja det finns det. Coop Finspång kommer ha en livsmedelsbutik på området där man kommer att kunna köpa i princip allt man behöver som festivalbesökare. Den lokala Konsum butiken finns också att tillgå ca 400 meter från området inne i byn.

Dusch och toaletter?

 • Detta finns givetvis. Dock är det Bajamajor som gäller. Detta på grund av att det ej finns något kommunalt avlopp för oss att koppla på.
 • Duschar står Finspångs orienteringsklubb för och det är varmvatten duschar i större mobila tält som byggs upp för festivalen. Tiderna är fredag och lördag 10-14. Priset är ej bestämt ännu, men inga överpriser. Betalas kontant.
 • Det finns även flera lokala badplatser 1,5-2 km från festivalområdet. Kolla kartan i programbladet eller fråga någon  av Skogsröjets personal.

När är bästa tidpunkt att komma med tanke på köer osv? När och var löser man in biljetterna? Får man armband eller hur ser det ut?

 • Längs ner på denna sida kan ni hitta alla våra öppettider. Man kommer få ett tyg armband som är personligt. Sedan om man har camping, vip eller annat så får man ett pappersarmband också. Borttappade armband ersätts ej.

Vad finns för slags mat och vad är det för priser på mat o dryck?

 • Det finns massor av mat att välja mellan på Skogsröjet. Här finner ni allt från Vildsvinskebab, Thai, Kantarell toast, Pizza, pasta, langos och grillade hamburgare. Det finns mat även för er som är vegetarianer eller veganer eller om ni lider av laktos eller glutenallergier. Se bara till att fråga personalen i matvagnarna så hjälper de er med era behov. Priset ligger mellan 50 – 100 kr.

Kan man ladda mobiler osv någonstans?

 • Självklart kan man de. I vårat infotält som ligger precis i anslutning till biljettkassan kan man både ladda mobilen, platta och föna håret. Detta kostar mellan 20 och 30 kr.
 • Det är viktigt att man tar med egen laddare!

Kan man betala med kontanter/kort/swish på området?

 • Man kommer att kunna betala med både kontanter, kort och swish på festivalområdet, men bäst är att se till att man har kontanter med sig. Man kommer att kunna ta ut pengar i ölserveringen och i biljettkassan. Det är bara att fråga personalen. Vissa av våra knallar erbjuder swish.

Hur anpassat är området för personer med funktionsnedsättning?

 • Festivalområdet ligger på ortens skola och campingar och scenområde är gräsytor. Dessa kommer att vara klippta så kort som Räddningstjänsten tillåter. Själva knalleområdet är en grusplan.

Det kommer finnas podier för dem som behöver komma upp för att se scenerna samt att det finns HWC-bajamajor på flera ställen.

Behöver man använda någon av vattentoaletterna som finns i skolbyggnaden så vänd er till någon av vår personal.

Får man grilla på campingen?

 • Nej man får inte grilla på campingen. Detta på grund av brandrisken. Detta gäller även trangakök. Vill man grilla så kan man använda sig av de anordnade grillplatserna som finns på campingarna.

Får man har campingstolar med in på området?

 • Ja det får man. Vi föredrar dock att man använder sig av filt. Campingstolar kommer även att säljas på festivalområdet.

Får hundar följa med in på området?

 • Hundar får inte följa med in på festivalområdet, men på våra campingar så är de välkommna.

Vilken sjukvård finns tillgänglig under festivalen?

 • Skogsröjet kommer att ha sjukvårdskunnig personal på området. Behöver ni hjälp kontaktar ni någon i personalen så hjälper de er att få kontakt med sjukvården. Är det en större händelse larma via 112.

Vilken åldersgräns är i ölserveringen?

 • Ingen åldersgräns i ölserveringen, men var beredd på att visa legitimation vid köp av alkohol.

Vad finns att handla på området?

 • Här är det nog bara resursen som sätter stopp. Men självklart ska jag skriva ner lite saker ni shopping tokiga kan inhandla.

Smågodis, remmar, klubbor, brända mandlar, krameliserade äpplen, våfflor, glass, t-shirtar, hoodies, mössor, kepsar, armband, nyckelringar, mat i alla dess former, böcker, graverade smycken, ringar, piercings, flaggor, stolar och mycket mycket mer.

Var kan man äta i Rejmyre om man inte vill äta festival mat?

 • Inne i centrum i Rejmyre finns en pizzeria och även ett Gästgiveri med mycket god mat.

-Karta över hela Rejmyre och över festivalområdet.

 • Kolla in fliken festivalinfo och sedan karta så hittar ni det ni behöver där.