Alestorm, Lee Aaron, Streamline, Wildness

Publicerat den .

Skogsröjare, vi välkomnar Alestorm, Lee Aaron,Streamline och Wildness till sommarens festival👍👍

Alestorm
Hissa Jolly Roger och skalka luckorna! Alestorm avfyrar en bredsida och tar över Skogsröjet ännu en gång.
Alestorm är ett av Storbritanniens mest framgångsrika hårdrockband i modern tid, och ett ytterst originellt band överlag. De bildades 2004 av frontmannen Christopher Bowes och deras stil kan beskrivas som melodiös folk metal med pirattema. Debuten “Captain Morgan’s revenge” (2008) gav dem omedelbar uppmärksamhet och bandets popularitet har fortsatt att öka med de efterföljande albumen. En orsak till Alestorms framgångar är att bandet turnerat med kollegor inom så väl folk metal som power metal, och har visat sig gå hem i bägge lägren.

Lee Aaron
Hårdrockens första “Metal Queen”, vilket också är namnet på Lee Aarons genombrottsplatta från 1984 kommer till Skogsröjet. Lee släppte sju hårdrocksalbum under perioden 1982-94. De tidigaste – som just “Metal Queen” – drar åt heavy metal-hållet, medan de senare – som storsäljaren “Bodyrock” (1989) – bjuder på något melodiösare tongångar. En sensation för varje vän av genuin 80-talsmetall!

Streamline
STREAMLINE från Göteborg/Stockholm har under de senaste två åren arbetat hårt i det tysta med sin självbetitlade debutskiva. Få fans av klassisk hårdrock som går rakt på sak har undgått att häpnas av den attityd och spelglädje som bandet visar upp. Att en skiva i denna något översvämmade genre mottas med positivt överraskade recensioner och betyg som 8/10 i Sweden Rock Magazine och 5/6 i GAFFA är tecken som starkt intygar att Streamline med skicklighet och fingertoppskänsla fyller et tomrum på den samtida rockscenen.

Wildness

WILDNESS från Stockholm föddes redan 2013 men först i november 2017 släpptes bandets självbetitlade debutalbum. Med fokus på tunga gitarrer, fylligt keyboard, stora trummor, melodier och hooks kan man närmast jämföras med svenska melodic rock-akter som Eclipse och H.E.A.T

Biljetter till Sveriges trevligaste festival-Skogsröjet hittar ni hos eventim